Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą :)
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na cienki placek, uważając aby nie podziurawić mięska. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszystko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodoajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pokruszoną fetę. Mieszamy doprawiamy pieprzem , na koniec dodajemy śmietankę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Na rozbite mięsko wykładamy farsz szpinakowy, mięsko zwijamy w roladkę, możemy sobie pomóc :związują z kilku stron nitką. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki kilka minut z dwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło . Podajemy z ziemniaczkami i surówką (jaka kto lubi,ja podaje z mizerią :) SMACZNEGO.
Sarenka
evita0007
ines0286
Netka
Mikrula
evita0007
nikolka1
booboo
Wokalista
Widzę że pycha wygląda i pewnie pycha smakuje :)
Coś trzeba było by podkraść i zrobić takie właśnie roladki :0
Wszunia
besti188
gusia1000