evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą :)

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Super Smaczne Polecam Wszystkim

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą :)

Składniki:

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą :)

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka

 

 

  • 100g fety

 

  • 2 łyżki śmietanki 18%

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą :)
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na cienki placek, uważając aby nie podziurawić mięska. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszystko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodoajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pokruszoną fetę. Mieszamy doprawiamy pieprzem , na koniec dodajemy śmietankę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Na rozbite mięsko wykładamy farsz szpinakowy, mięsko zwijamy w roladkę, możemy sobie pomóc :związują z kilku stron nitką. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki kilka minut z dwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło . Podajemy z ziemniaczkami i surówką (jaka kto lubi,ja podaje z mizerią :) SMACZNEGO.