klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Drobiowe szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Drobiowe szaszłyki najlepsze są zaraz po upieczeniu, gdy panierka jest chrupiąca. Doskonałe na obiad. Najlepiej podawać z zimnym sokiem !!!

Drobiowe szaszłyki

Składniki:

Drobiowe szaszłyki

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe szaszłyki
- Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy olejem. Odstawiamy na godzinę.
- Cebulę obieramy i kroimy w grube plastry. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kawałki i na przemian z mięsem i cebulą nabijamy na patyki do szaszłyków. Panierujemy w mące, jajku i płatkach. Układamy na tackach. Pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 20 minut, obracając co 5 minut.