Sposób przygotowania:
Drobiowe szaszłyki
- Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy olejem. Odstawiamy na godzinę.
- Cebulę obieramy i kroimy w grube plastry. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kawałki i na przemian z mięsem i cebulą nabijamy na patyki do szaszłyków. Panierujemy w mące, jajku i płatkach. Układamy na tackach. Pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 20 minut, obracając co 5 minut.
- Cebulę obieramy i kroimy w grube plastry. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kawałki i na przemian z mięsem i cebulą nabijamy na patyki do szaszłyków. Panierujemy w mące, jajku i płatkach. Układamy na tackach. Pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 20 minut, obracając co 5 minut.