Sposób przygotowania:
Drobiowe zawijaski z sosem z suszonych pomidorów
Mięso umyć, osuszyć i rozkroić jak książkę. Lekko rozbić tłuczkiem. Natrzeć przyprawami. Posmarować musztardą, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Następnie obsmażyć z każdej strony. Sos: Cebule pokroić w mała kostkę. Do rondelka wlać olej z suszonych pomidorów i zeszklić na nim cebulę. Czosnek drobno posiekać i dodać do cebuli. W między czasie pomidory pokroić w małą kostkę i dodać do garnka. Dodać ¼ szklanki rosołu i dusić. Po około 5-7 minutach doprawić do smaku sosem sojowym, octem oraz cukrem. Wymieszać. Doprawić pieprzem. Zdjąć garnek z ognia i zblendować na gładko. Ponownie postawić na ogień, wlać resztę rosołu, wymieszać i włożyć mięso. Przykryć i dusić na małym ogniu około 10 minut, smacznego!