zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Roladki drobiowe z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zawijaski drobiowe w serem, szynką i ogórkiem konserwowym.

Roladki drobiowe z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z serem

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z serem
Pierś myjemy, pozbawiamy błonek. Kroimy w cienkie plasterki. Mięso nacieramy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Następnie na każdym kawałku mięsa układamy niewielki plasterek szynki, cienki plasterek ogórka i kawałki żółtego sera. Roladki panierujemy w mącę, jajkach wymieszanych z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Smacznego!
Roladki drobiowe z serem
Pierś kroimy w cienkie plasterki i oprószamy przyprawami.
Roladki drobiowe z serem
Ogórki konserwowe kroimy w cienkie plasterki.
Roladki drobiowe z serem
Na mięsie układamy szynkę, ogórek i ser.
Roladki drobiowe z serem
Zwiniętą roladkę panierujemy w mące, jajkach i bułce tartej.