zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Roladki drobiowe z pieczarkami 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne zawijaski drobiowe ze smażonymi pieczarkami.

Roladki drobiowe z pieczarkami 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z pieczarkami 2

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z pieczarkami 2
Pieczarki kroimy w plasterki i smażmy wraz z posiekaną cebulą. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty czosnek oraz sól i pieprz. Pierś płuczemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie plastry. Nacieramy solą i pieprzem. Na każdym plasterku układamy farsz pieczarkowy i zwijamy w roladkę. Następnie panierujemy w mące, jajku wymieszanym z solą i pieprzem i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Smacznego!
Roladki drobiowe z pieczarkami 2
Pierś dzieimy na połowy i kroimy w plastry.
Roladki drobiowe z pieczarkami 2
Pieczarki smażymy z cebulą i przyprawami.
Roladki drobiowe z pieczarkami 2
Na mięsie układamy farsz pieczarkowy i zwijamy w roladkę.
Roladki drobiowe z pieczarkami 2
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.