Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 368]

Drobiowo - Pieczarkowa Zapiekanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ciekawa drobiowo / pieczarkowa zapiekanka - doskonale nadaje się na obiadokolację.

Drobiowo - Pieczarkowa Zapiekanka  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowo - Pieczarkowa Zapiekanka

 

  • 2 podwójne pierśi kurczaka
  • 1 torebka ( Pomysł na Kurczaka z Pieczarkami ´´ WINARY ´´ )
  • 250 g. potartego sera
  • 150 g. pieczarek
  • 100 ml. słotkiej śmietany
  • chilli sos ostry ( hau sanh )
  • słotka papryka ( proszek )
  • przyprawy: sól / pieprz

 

Sposób przygotowania:

Drobiowo - Pieczarkowa Zapiekanka
► Torebkę ( Pomysł na Kurczaka z Pieczarkami ) przygotowć w/g przepisu podanego na opakowaniu, do rozpuszczonej zawartości torebki w wodzie, dodać śmietanę, przyprawić ostym sosem chilli, słotką papryką, pieprzem i solą. ► Mięso pokroić w 2 - 3 centymetrowe paski, pieczarki w półplasterki, połączyć z przygotowaną zawartością torebki, wymieszać i wlać do żaroodpornego naczynia. ► Tak przygotowaną zapiekankę posypać jeszcze tartym serem i w rozgrzanym piekarniku piec około 25 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Smakuje z mieszanym dzikim ryżem, kiszonymi ogórkami lub jakąś sałatką.
Drobiowo - Pieczarkowa Zapiekanka
Smakuje z mieszanym dzikim ryżem - kiszonymi ogórkami lub jakąś sałatką.
Drobiowo - Pieczarkowa Zapiekanka
Tak przygotowaną zapiekankę wymieszać i posypać tartym serem.
Drobiowo - Pieczarkowa Zapiekanka
Pokrojone mięso z pieczarkami połączyć z przygotowaną wcześniej zawartością torebki.
Drobiowo - Pieczarkowa Zapiekanka
Mięso pokroić w paski - pieczarki w półplasterki i wszystko przełożyć do żaroodpornego naczynia.