anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Drobiowy pasztet

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasztet jest pyszny i bardzo delikatny w smaku. Wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam serdecznie.

Drobiowy pasztet

Składniki:

Drobiowy pasztet

 

Sposób przygotowania:

Drobiowy pasztet
Kurczaka umyć zalać wodą w garnku, dodać obrana marchewkę i czosnek. Gotować do miękkości mięsa. Mięso ostudzić obrać i przemienić przez maszynkę razem z marchewką i czosnkiem. Bułki namoczyć w bulionie i również zmielić razem z surowym boczkiem. Mięso dac do miski dodać jaja przyprawy i dokładnie wyrobić. Przełożyć do aluminiowych foremek i upiec.