Sposób przygotowania:
Drobiowy ,,pulpet,, gotowany na parze
Namoczyć suchą bułkę w ciepłej wodzie . Odcisnąć. Mięso umyć, osuszyć. Zmielić w malakserze razem z bułką. Dodać jajko i bułkę tartą. Wymieszać. Doprawić solą ,pieprzem i maggi.* Jajka na twardo podzielić po obraniu na białka i żółtka - pokroić je w kosteczkę . Na folii spożywczej umieścić prostokąt z masy mięsnej. Na środku ułożyć pasek z białek i pasek z żółtek. Zawinąć brzegi tak by powstał rulon . Zakręcić folię i zawiązać końcówki. Ułożyć w garnku do gotowania na parze i gotować 30 minut od chwili kiedy woda się zagotuje. Wyjąć , rozwinąć . Kroić w plastry .Podawać z sosami lub polany roztopionym masłem. *Masa mięsna jest mało zwarta może sie wydawać że za rzadka ale tak ma być - po ugotowaniu będzie ścisła ** Podałam z makaronem ugotowanym na barszczu czerwonym okraszonym po odcedzeniu masłem (,,Wstążki bordo" ) *** to jest ilość na 4 porcje