kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Drożdżak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

DROŻDŻAK do mleka i masełka... Mnaim;D

Drożdżak

Składniki:

Drożdżak

 

Sposób przygotowania:

Drożdżak
Drożdże pokrósz. Ze wszystkich składników oprócz i jajka zagnieść dobrze ciasto i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 80 minut pod przykryciem. Wyrośnięte ciasto zagnieć ponownie i odstaw na ok. 20 min. w takich samych warunkach. Następnie przełóż ciasto do natłuszczonej blachy. Jajko roztrzep. Posmaruj nim ciasto. Odstaw jeszcze na 15 minut. Możesz posypać kruszonką zrobioną z margaryny, cukru i małej ilości mąki. Po tym czasie należy je upiec.
Smacznego!:-)

Tagi:

jajko jajka