mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Drożdżowa babka bez wyrabiania

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto drożdżowe, to jedno z moich ulubionych wypieków, wystarczy dodatek bakalii, czy kruszonka, a ciasto nabiera całkiem nowego smaku:))

Drożdżowa babka bez wyrabiania

Składniki:

Drożdżowa babka bez wyrabiania

 

  • Dzień 1.

 

 

  • Dzień 2.

 

  • 1/2 kg mąki
  • ew. bakalie (u mnie rodzynki i skórka pomarańczowa)

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowa babka bez wyrabiania
Wszystkie składniki włożyć do miski i pozostawić na noc (nie wolno mieszać ani ugniatać). Na drugi dzień dosypać 1/2 kg mąki i bakalie- wyrobić i wlać do formy a gdy podrośnie włożyć do zimnego piekarnika i piec około 1 godz. w 170*C.