Sposób przygotowania:
Drożdżowa bułka z truskawkami i rabarbarem
Składniki kruszonki rozcieram do uzyskania grudek, przekładam do pojemnika i wstawiam do lodówki. Z pokruszonych drożdży, łyżeczki cukru, łyżki lekko podgrzanego mleka i dwóch łyżek mąki robię rozczyn. Odstawiam na kilka minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięty rozczyn łączę z pozostałymi składnikami i wyrabiam, aż ciasto będzie lśniące i dobrze wyrobione. Miskę z ciastem nakrywam folią spożywczą i odstawiłam na 60-90 minut do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość jeszcze przez chwilę je wyrabiam, a następnie przekładam do wysmarowanych masłem dwóch keksówek o wymiarach 11x30 cm. Foremki z ciastem nakrywam lnianą ściereczką i odstawiam do ponownego wyrastania. Wyrośnięte ciasto smaruję roztrzepanym białkiem, układam pokrojony rabarbar i truskawki, posypuję kruszonką. Foremki z ciastem wstawiam do nagrzanego do 170°C piekarnika i piekę 30-35 minut. Upieczone ciasto zostawiam w foremkach do lekkiego przestygnięcia, następnie przekładam na kratkę kuchenną do całkowitego wystudzenia.