blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Drożdżowa szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Drożdżowa szarlotka

Składniki:

Drożdżowa szarlotka

 

 

  • Składniki na wierzch:
  • 2 duże kwaskowe jabłka,
  • 4 łyżki cukru,
  • 2 dag masła

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowa szarlotka
Składniki ciasta wyrobić na gładką masę, posypać mąką i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy ciasto dwukrotnie powiększy swoją objętość, przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem blachy. Jabłka pokroić ze skórką na cząstki i wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć na cieście w kształcie dachówki. Posypać cukrem i obłożyć wiórkami masła. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Upieczone posypać cukrem.