Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z cynamonem
Do miski wsypujemy mąkę, kruszymy drożdże, wsypujemy cukier, wlewamy mleko i wbijamy jajko. Zagniatamy, na koniec dodajemy roztopione masło i jeszcze chwilę zagniatamy. Odstawiamy na 1 godz w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na 2 części, wałkujemy dość cienko. Masło lekko rozpuszczamy tak abyśmy mogli rozsmarować. Smarujemy połową masła rozwałkowany placek, posypujemy cukrem i cynamonem, zwijamy. Kroimy na równe części i wykładamy na blaszkę.
Lekko spłaszczamy, smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach ;) smacznego ;)
Ciasto dzielimy na 2 części, wałkujemy dość cienko. Masło lekko rozpuszczamy tak abyśmy mogli rozsmarować. Smarujemy połową masła rozwałkowany placek, posypujemy cukrem i cynamonem, zwijamy. Kroimy na równe części i wykładamy na blaszkę.
Lekko spłaszczamy, smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach ;) smacznego ;)