Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z jabłkami.
W ciepłym mleku rozrabiamy drożdże, łyżkę cukru i 2 łyżki mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę aż zaczną rosnąć. Mąkę, proszek i sol mieszamy razem. W środku robimy dołek gdzie wlewamy pracujący zaczyn. Do tego samego dołka dodajemy olej i jajko..wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat i rozklepujemy na 3 cm placek. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka i odstawiamy aby znów wyrosły. Jabłka doprawiamy cynamonem, dodajemy kisiel i dokładnie mieszamy. W wyrośniętym cieście za pomocą kieliszka robimy dołki w każdy dołek nakładamy porcję jabłek. Brzegi smarujemy mlekiem. Pieczemy 20 min w 170 stopniach. Jeśli są za mało słodkie można posypać pudrem.