Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z czekoladą pod kruszonką
Masło roztapiamy studzimy. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sypkie drożdże, cukier oraz sól – mieszamy suche składniki. Następnie dodajemy mleko, jogurt, jajko i roztopione zimne masło, mieszamy a następnie wyrabiamy na jednolite ciasto - odstawiamy na 30 minut pod przykryciem w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na 10 części, rozwałkowujemy na placki na których układamy czekoladkę, zawijamy w bułeczkę. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na 30 minut Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Przygotowujemy kruszonkę. W mice łączymy masło, cukier puder oraz mąkę rozcierając w palcach – uzyskujemy kruszonkę. Bułeczki smarujemy mlekiem i oprószamy kruszonką. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 20-25 minut do zarumienienia.