Sposób przygotowania:
Bułeczki z meksykańskim farszem
Drożdże kruszymy i przekładamy do kubka, dodajemy ciepłe mleko i cukier. Całość mieszamy i odkładamy do wyrośnięcia. Do maki, szczypty soli, jajka i oleju dodajemy wyrośnięte drożdże i zagniatamy ciasto. Ciasto przekrywamy bawełnianą ściereczką i odkładamy na 20 minut. W czasie kiedy nasze ciasto rośnie przygotowujemy farsz do bułeczek. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Do kiełbasy dodajemy groszek, kukurydzę, fasolkę, przecier pomidorowy, pastę paprykową i tabasco. Farsz doprawiamy delikatnie solą prowansalską, i świeżo zmielonym pieprzem. Wyrośnięte ciasto dzielimy na części, u mnie było to 8 kawałków, z każdej części robimy płaski placuszek, na środek którego nakładamy farsz i zamykamy tworząc bułeczkę. Z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni 20 minut.
![Bułeczki z meksykańskim farszem Bułeczki z meksykańskim farszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-z-meksykanskim-farszem-258875.jpg)
![Bułeczki z meksykańskim farszem Bułeczki z meksykańskim farszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-z-meksykanskim-farszem-258876.jpg)
![Bułeczki z meksykańskim farszem Bułeczki z meksykańskim farszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-z-meksykanskim-farszem-258877.jpg)
![Bułeczki z meksykańskim farszem Bułeczki z meksykańskim farszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-z-meksykanskim-farszem-258878.jpg)