Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z serem
ROZCZYN Mleko wlać do rondelka lekko podgrzać. Następnie do miski wsypać trochę mąki i cukru, dodać drożdże rozkruszone, rozmieszać niedużą ilością ciepłego mleka. Dokładnie wymieszać. Rozczyn powinien mieć gęstość śmietany. Przykryć rozczyn ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Do drugiej miski wybić jajka, dodać cukier i mąkę ze szczyptą soli, dokładnie wymieszać. Do wymieszanej masy dodać rozczyn i resztę mleka. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Margarynę rozpuścić i ostudzić dodać do masy i zagnieść ciasto drożdżowe, odstawić ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość 2 cm i wycinać krążki o średnicy 7 cm. MASA SEROWA Ser wymieszać dokładnie ze wszystkimi składnikami. W każdym krążku zrobić zagłębienie dnem szklanki, a następnie napełnić je serem. Przygotowane bułeczki ułożyć na blasze i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić bułki do piekarnika i piec w 170 stop.przez ok.15 minut. Upieczone bułeczki posypać cukrem pudrem.