Sposób przygotowania:
Drożdżowe cebulaczkiPrzygotowanie ciasta:

Drożdże dokładnie rozcieramy z ciepłym mlekiem i cukrem. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy pozostałe składniki i roztarte drożdże, następnie zagniatamy ciasto.
Przygotowanie farszu:

Cebul obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i dusimy do miękkości ( uważamy żeby za mocno nie zrumienić ) . Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.
Przygotowanie cebulaków:

Przygotowane ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy. Następnie kroimy w kwadraty lub prostokąty. Na każdy nakładamy farsz cebulowy i zlepiamy brzegi.
Przygotowanie do pieczenia:

Przygotowane cebulaczki układamy na blasze uprzednio posmarowanej margaryną i posypanej mąką pszenną.
Pieczenie:

Następnie pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.