Sposób przygotowania:
Cebulaczki wg Megg
Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem, cukrem oraz 3 łyżkami mąki i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać resztę mąki, sól, oregano, bazylię, wyrośnięte drożdże oraz olej i wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na 1h. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki a czosnek obrać i drobno posiekać. Cebulę wraz z czosnkiem zeszklić na niewielkiej ilości oleju doprawiając do smaku solą ziołową oraz grubo zmielonym pieprzem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować dość cienko na stolnicy i wykrawać średniej wielkości kółka. Kółka układać w blaszce do pieczenia. Każde kółko z ciasta posmarować koncentratem pomidorowym, posypać przyprawą do dań kuchni włoskiem, następnie wyłożyć porcję przygotowanej cebuli i wierzch znów posypać przyprawą do dań kuchni włoskiej. Tak przygotowane cebulaczki piec w temp. 180 st przez ok. 40 min. Przed końcem pieczenia cebulaczki posypać startym żółtym serem, tak aby ser się jeszcze rozpuścił w piekarniku. Gotowe cebulaczki podawać z ketchupem.