Sposób przygotowania:
Drożdżowe gniazdka z zielonym oczkiem.
Drożdże rozgnieść z łyżeczką cukru w wodzie i odstawić na 5 min.Dodać mąkę przesianą,oliwę i sól.Wyrabiać rękoma,podsypując pod spód mąką,a potem zagnieść i dać do
wyrośnięcia w ciepłe miejsce.Por umyć i pokroić na talarki dolną
część warzywa,oliwki wyjąć,osączyć i pokroić na talarki,ser parm-
-ezan można gotowy tarty nabyć.Ziół suszonych utrzeć w dłoniach
a jak ciasto wyrosło,rozwałkować,odrywać kawałki,formując bułe-
-czki i robiąc palcem w środku gniazdka i nakładać łyżką nadzienie
w dołek,posypać suszonymi ziołami,pieprzem oraz tartym parmez-
-anem.Blachę natrzeć tłuszczem i nagrzać piekarnik do180-200st.C,wsunąć blachę z bułeczkami i piec ok.30-40 min.Po wyję-
-ciu spożywać.
wyrośnięcia w ciepłe miejsce.Por umyć i pokroić na talarki dolną
część warzywa,oliwki wyjąć,osączyć i pokroić na talarki,ser parm-
-ezan można gotowy tarty nabyć.Ziół suszonych utrzeć w dłoniach
a jak ciasto wyrosło,rozwałkować,odrywać kawałki,formując bułe-
-czki i robiąc palcem w środku gniazdka i nakładać łyżką nadzienie
w dołek,posypać suszonymi ziołami,pieprzem oraz tartym parmez-
-anem.Blachę natrzeć tłuszczem i nagrzać piekarnik do180-200st.C,wsunąć blachę z bułeczkami i piec ok.30-40 min.Po wyję-
-ciu spożywać.