Sposób przygotowania:
Drożdżowe hot-dogi
Do miski wlewamy mleko, dodajemy drożdże, łyżeczkę cukru, jajka, olej i sól. Wszystkie składniki starannie mieszamy widelcem.Odstawiamy w ciepłe miejsce, aż drożdże zaczną chodzić. Mąkę wsypujemy do sporej miski, wlewamy rozczyn i starannie wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Na stolnicę posypaną mąką wykładamy ciasto i jeszcze raz lekko ugniatamy. Wałkujemy na prostokąt o grubości ok.1/2 centymetra. Wzdłuż układamy paski żółtego sera, polewamy je odrobiną keczupu,układamy połówki parówek, zachowując centymetrowe odstępy. Zwijamy jak roladę i przekrawamy w miejscu pomiędzy parówkami. ( ładnie to widać na zdjęciach) .Hot dogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy rozbełtanym białkiem.Posypujemy ulubionymi ziołami.Pieczemy w temperaturze 180 około 20 – 30 minut. Mi z tej porcji ciasta wyszło 20 hotdogów.