sylwia17

sylwia17

Szef Kuchni
[Przepisów: 36]

Drożdżowe inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Upieczone ciasto oblać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Drożdżowe inaczej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drożdżowe inaczej

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe inaczej
Suszone drożdże wymieszać z przesianą mąką pszenną. Dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, margarynę, letnie mleko. Wyrobić gładkie ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu, by powiększyło dwukrotnie objętość. Ciasto wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Jabłka umyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, wcisnąć w ciasto. Odstawić. Piec ok. 40 min w temp. 180 st. Dowolnie ozdobić.
Drożdżowe inaczej
Etap 1
Drożdżowe inaczej
Etap 2