Sposób przygotowania:
Drożdżowe kołacze z kokosowym serkiem i owocamiCiasto:
Mąkę przesiewam do miski, dodaję zmieszane cukry oraz szczyptę soli i suche drożdże, mieszam wbijam jajka i dodaję żółtka, wlewam ciepłe mleko i wyrobiłam ręką ciasto, dodaję ostudzone rozpuszczone masło, ponownie zagniatam,
ETAP 2:
przykrywam ciasto ściereczką, zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia-około 1 godziny.
Nadzienie:
Twarożek ucieram z jajkiem, smietanką cukrami, wsypuję budyń i wiórka, dokładnie mieszam.
ETAP 4:
Wyrośnięte ciasto wykładam na oprószoną mąką stolnicę, formuję duży wałek, kroję w poprzek na grube plastry, rozpłaszczam dłońmi okrąg, w środku robię wgłębienie szklanką na nadzienie.
ETAP 5:
Nadziewam masą twarogową, posypuję owocami porzeczki, z podanych składników robię kruszonkę, posypuję kołacze.
Piekę około 25-30 minut w temp 170*c.
Zimne bułeczki dekoruję płynną polewą z białej czekolady.
Życzę słodkich wypieków!