Sposób przygotowania:
Drożdżowe mini rogaliki
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek, rozkruszyć 5 dag drożdży świeżych oraz wlać 1 łyżkę wody.
Pokroić masło nożem i razem wyrobić.
Odstawić na co najmniej 20 minut.
Robić malutkie rogaliki - kształtować wałeczki grubości ołówka, kroić na kawałki około 3 cm, nadać kształt rogalika.
Układać na blasze.
Piec do zrumienienia.
Posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.
Przy wykonywaniu rogalików trzeba wykazać trochę cierpliwości, ale są one bardzo oryginalne, smaczne i tanie.
Pokroić masło nożem i razem wyrobić.
Odstawić na co najmniej 20 minut.
Robić malutkie rogaliki - kształtować wałeczki grubości ołówka, kroić na kawałki około 3 cm, nadać kształt rogalika.
Układać na blasze.
Piec do zrumienienia.
Posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.
Przy wykonywaniu rogalików trzeba wykazać trochę cierpliwości, ale są one bardzo oryginalne, smaczne i tanie.