Sposób przygotowania:
Torcik z kiwi bez pieczeniaciasto
Masło rozpuszczamy i do ciepłego dodajemy połamaną białą czekoladę- mieszamy do rozpuszczenia i połączenia składników.
Herbatniki miksujemy i nie przerywając pracy wlewamy masło razem z czekoladą - będzie przypominała piasek.
Herbatniki przesypujemy do tortownicy wyłożoną folią spożywczą, wyrównujemy i dociskamy.
Wkładamy do lodówki.
masa budyniowa
W połowie szklanki rozrabiamy obie mąki.
Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy zawiesinę i nie przerywając mieszania gotujemy budyń- studzimy.
Masło ucieramy na puszysto, dodajemy stopniowo budyń.
Gotową masę budyniową wykładamy na blat z herbatników.
mus owocowy
Kiwi obieramy i kroimy w kosteczkę.
Owoce zalewamy wodę i sokiem z cytryny, dodajemy cukier i gotujemy 10 minut.
We wrzątku rozpuszczamy galaretkę.
Do żelatyny dodajemy 3 łyżki wody i odstawiamy do napęcznienia.
Podgrzewamy do rozpuszczenia i dodajemy do galaretki.
Ugotowane owoce łączymy z galaretką i odstawiamy do studzenia.
Gdy galaretka zaczyna tężeć wylewamy ja na masę budyniową i wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny.
U mnie na całą noc.