Sposób przygotowania:
Drożdżowe naleśniki wg Zub3ra
Mleko podgrzewamy. W 1/2 szklance mleka rozpuszczamy drożdże z dodatkiem 1 łyżki cukru i mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jajka wbijamy do miski. Dodajemy pozostały cukier i sól. Ubijamy. Następnie dodajemy otartą skórkę z pomarańczy. Mieszamy. Do jajek dodajemy mąkę, drożdże, mleko, wodę i rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok pół godziny. W tym czasie dokładnie mieszamy zmielony lub starty na tarce twaróg z serkiem i cukrem. Na patelnie wylewamy niewielką ilość leju i rozgrzewamy. Wlewamy ciasto i smażymy z obu stron naleśniki na złoty kolor. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem. Składamy i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zapiekamy ok 10 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!