Sposób przygotowania:
Paszteciki krucho-drożdżowe nadziane kurczakiem
Drożdże rozpuszczamy w śmietanie z dodatkiem cukru. Mąkę przesiewamy z masłem, dodajemy pozostałe składniki, wlewamy drożdże. Wyrobione ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki.
Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, chwilkę podsmażamy. Przyprawiamy.
Ciasto wałkujemy na prostokąt, wykładamy serek i farsz i zwijamy w rulon, następnie kroimy na kwadraty. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego.
Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, chwilkę podsmażamy. Przyprawiamy.
Ciasto wałkujemy na prostokąt, wykładamy serek i farsz i zwijamy w rulon, następnie kroimy na kwadraty. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego.
Konczi
gosiapiotrek23
Bardzo pysznie smakują ;)