Sposób przygotowania:
Drożdżowe pierogi z pieczarkami
Składniki ciasta łączę ze sobą. Zagniatam i odstawiam w ciepłe miejsce na o 20 min. Następnie robię farsz. Pieczarki myję a następnie drobno kroję. Na patelni rozgrzewam masło a następnie smażę pieczarki.
Szalotkę obieram następnie drobno siekam i dodaję do pieczarek. Doprawiam solą i pieprzem. Natkę pietruszki siekam drobno dodaję do pieczarek. Na koniec dodaję 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
Całość dokładnie mieszam. Ciasto rozwałkowuję a następnie wycinam krążki. Za pomocą łyżki nakładam na połowę krążka farsz a następnie składam na pół.
Blachę wykładam papierem do pieczenia a następnie układam pierożki. Pierożki smaruję mlekiem. Piekę ok 30 min w 180 stopniach. Smacznego.
Szalotkę obieram następnie drobno siekam i dodaję do pieczarek. Doprawiam solą i pieprzem. Natkę pietruszki siekam drobno dodaję do pieczarek. Na koniec dodaję 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
Całość dokładnie mieszam. Ciasto rozwałkowuję a następnie wycinam krążki. Za pomocą łyżki nakładam na połowę krążka farsz a następnie składam na pół.
Blachę wykładam papierem do pieczenia a następnie układam pierożki. Pierożki smaruję mlekiem. Piekę ok 30 min w 180 stopniach. Smacznego.