Sposób przygotowania:
Drożdżowe pierożki z fasolą i chili jalapeno
Przesiewam obie mąki do miski, dodaję pokruszone drożdże, oliwę i sól, po czym stopniowo dolewam wodę i zagniatam elastyczne ciasto. Odstawiam ciasto na 15 minut w ciepłe miejsce, następnie dzielę je na 3 części, każdą rozwałkowuję w kwadrat o boku 16 cm, i dzielę na 4 kwadraty o boku 8 cm każdy. Na każdy kwadrat nakładam solidną porcję pasty fasolowej z posiekaną jalapeno, składam przeciwległe rogi do siebie i sklejam boki, mocno je dociskając. Sklejam pierożki na kształt dużych uszek i przekładam na blachę wyłożoną papierem, smaruję mlekiem, posypuję słonecznikiem i chili w płatkach. Piekę 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
marietta
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki