Sposób przygotowania:
Drożdżowe placuszki z jabłkami i ananasemETAP 1:
Kefir wymieszać z ciepłym mlekiem, jajkiem, cukrem waniliowym i czterema łyżka mi cukru.
ETAP 2:
Pokruszone drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, połączyć z kefirem.
ETAP 3:
Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z solą, lekko zamieszać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, posiekać i razem z osączonymi ananasami pokrojonymi w kostkę dodać do ciasta.
ETAP 4:
Wszystko razem dokładnie wymieszać, przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 15-20 minut.
ETAP 5:
Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać nieduże porcje ciasta i rumienić z obu stron na złoty kolor.
ETAP 6:
Usmażone placuszki osączyć na papierowym ręczniku.