dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Drożdżowe racuchy z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Drożdżowe placuszki z rabarbarem.

Drożdżowe racuchy z rabarbarem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drożdżowe racuchy z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuchy z rabarbarem
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku wraz z 1 łyż cukru i 1 łyż mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka ucieramy z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodajemy mąkę, drożdże oraz roztopione i wystudzone masło. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy drobno posiekany rabarbar i mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 20 minut. Łyżką wylewamy porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego.
Drożdżowe racuchy z rabarbarem
Oczyszczony rabarbar kroimy w drobno kostkę.
Drożdżowe racuchy z rabarbarem
Wszystkie składniki ciasta dokładnie ze sobą mieszamy.
Drożdżowe racuchy z rabarbarem
Do ciasta dodajemy rabarbar i całość mieszamy.

Tagi:

jajko jajka