slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 941]

Drożdżowe racuszki z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne słodkie racuszki z kwaskowatym rabarbarem. Racuszki wyszły delikatne, puszyste oraz bardzo smakowite. Polecam na śniadanie lub podwieczorek.

Drożdżowe racuszki z rabarbarem

Składniki:

Drożdżowe racuszki z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuszki z rabarbarem
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i cukier, mieszamy. Następnie dodajemy jajko oraz ciepłe mleko, mieszamy. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. 

Wtym czasie myjemy i delikatnie obieramy rabarbar, a potem kroimy go w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy olej oraz nakładamy łyżką porcje ciasta na racuszki. Na każdym racuszku układamy szybko plasterki rabarbaru (przy przewracaniu racuszka na drugą stronę lekko go dociskamy do patelni).

Smażymy racuszki z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.