Sposób przygotowania:
Drożdżowe racuszki z rabarbarem
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i cukier, mieszamy. Następnie dodajemy jajko oraz ciepłe mleko, mieszamy. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Wtym czasie myjemy i delikatnie obieramy rabarbar, a potem kroimy go w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej oraz nakładamy łyżką porcje ciasta na racuszki. Na każdym racuszku układamy szybko plasterki rabarbaru (przy przewracaniu racuszka na drugą stronę lekko go dociskamy do patelni).
Smażymy racuszki z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.
Wtym czasie myjemy i delikatnie obieramy rabarbar, a potem kroimy go w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej oraz nakładamy łyżką porcje ciasta na racuszki. Na każdym racuszku układamy szybko plasterki rabarbaru (przy przewracaniu racuszka na drugą stronę lekko go dociskamy do patelni).
Smażymy racuszki z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.