Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Drożdzowe serce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczny zawijaniec drożdżowy

Drożdzowe serce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Drożdzowe serce

 

Sposób przygotowania:

Drożdzowe serce
Zrobić zaczyn.Do mleka dodać drożdże i łyżeczkę cukru.Wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia.Gdy podwoi swoją objętość,dodać wszystkie składniki.Dokładnie wyrobić ciasto.Odstawić na 30 minut i przykryć ściereczką.Po tym czasie ponownie wyrobić ciasto i podzielić na 4 części.Zwinąć w ruloniki i zrobić warkocz.Można dowolnie ukształtować.Ułożyć na blaszce i posmarować odrobinką rozmąconego jajka.Posypać sezamem.Pozostawić na ok 15 minut do ponownego wyrośnięcia i piec ok 20-25 min w 180 stopniach.
Drożdzowe serce
Etap 1

Tagi:

jajko jajka