Sposób przygotowania:
Drożdżowe z budyniem i brzoskwinią
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu z dodatkiem 2 łyżek cukru.Brzoskwinie dokładnie umyć i pokroić na ósemki(pestki wyrzucić).Mleko podgrzać z 1 łyżeczką cukru dodać pokruszone drożdże i wymieszać z 1 łyżką mąki pszennej .Odstawić do wyrośnięcia na ok. 10 minut.Jajka ubić z cukrem. Do miski przesiać mąkę z budyniem wymieszać z solą dodać ubite jajka ,olej,kefir, rozczyn i kilka kropel olejku . Ciasto wymieszać i odstawić przykryte czystą ściereczką na ok. 30 minut.Wszystkie składniki na kruszonkę włożyć do miseczki i wyrobić kruszonkę. Ciasto wyłożyć na większą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Na wyrównanym cieście rozsmarować ugotowany, przestudzony budyń.W budyń lekko powciskać pokrojone brzoskwinie.Na wierzchu posypać kruszonkę.Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 40 minut.