Sposób przygotowania:
Drożdżowe z nadzieniem różanym i kokosem
Mleko podgrzać z margaryną ,olejem i wlać do miski .Dodać cukier ,drożdże ,jaja z żółtkami i przesianą mąkę. Całość zmiksować mikserem z odpowiednimi końcówkami(spirale).Jak powstanie jednolite ciasto ,przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na ok. 30 minut.Większą połowę przełożyć do średniej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia .Rozłożyć po cieście roztartą marmoladę i przykryć pozostałą częścią ciasta. Wiórki ,mąkę ,cukier i margarynę rozetrzeć palcami ,aby nie było grudek. Kruszonkę posypać na cieście i wstawić do piekarnika.Piekarnika wcześniej nie nagrzewamy ,wstawiamy do zimnego,nastawiamy temperaturę 160 stopni i pieczemy przez ok. 40 minut od nagrzania się piekarnika.