Sposób przygotowania:
Drożdżowe zawijaski z cynamonem
- drożdże rozetrzeć z cukrem i 3 łyżkami ciepłego mleka, odstawić do wyrośnięcia, - mąkę, majonez, sól, mleko i wyrośnięte drożdże wymieszać, dodać stopiony tłuszcz i wyrabiać ciasto aż będzie odchodziło od ręki, - odstawić w ciepłe miejsce aż podwoi swą objętość, - wyrosnięte ciasto podzielić na 8 części, każdą rozwałkować, posmarować roztopionym masłem, posypać cukrem z cynamonem. Złożyć na pół, zrobić na środku nacięcie, końce ciasta wywinąć przez to nacięcie. ( robimy to tak jak faworki z tą różnicą, że przeciągamy pod spód dwa końce). Uformować zawijasek. Zaeijaski układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy do ponownego wyrośnięcia. Wkladamy do piekarnika rozgrzanego do 190C i pieczemy ok 20 min. Do zezłocenia