Sposób przygotowania:
Drożdżówka miodowa
Przygotowanie: Do dużej miski wkruszamy drożdże a następnie wlewamy miód, mleko, olej i jajka. Na koniec wsypujemy mąkę. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce. Kruszonka: z masła, mąki i cukru zagniatamy kruszonkę i wstawiamy ją do lodówki.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto na drożdżówkę mieszamy drewnianą łyżką i wykładamy ciasto do blaszki. Potem posypujemy kruszonką i wstawiamy drożdżówkę do nagranego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach.
PS: podałam składniki na dużą ilość kruszonki. Ja całą posypałam ciasto i się zapadło, można więc częścią kruszonki posypać ciasto a resztę zamrozić na później.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto na drożdżówkę mieszamy drewnianą łyżką i wykładamy ciasto do blaszki. Potem posypujemy kruszonką i wstawiamy drożdżówkę do nagranego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach.
PS: podałam składniki na dużą ilość kruszonki. Ja całą posypałam ciasto i się zapadło, można więc częścią kruszonki posypać ciasto a resztę zamrozić na później.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje