Sposób przygotowania:
Drożdzówka z makiem i serem swiąteczna
1-5jaj całych rozbełtać należy ze szczyptą soli
2-Teraz należy rozkruszyć drożdże na te jajka
3-Teraz posypujemy cukrem 1 szklanką
4-Olejejem polewamy cukier
5- Bierzemy szklankę mleka i polewamy na cukier
6-Na koniec posypujemy mąką 5 szklankami
7- Odstawiamy teraz na 3 godziny i przykrywamy ściereczką
8 - Po 3 godzinach wymieszać ciasto
9- Przekładamy do formy dużej do ciasta
10-Mak należy zmieszać z twarogiem dodajemy rodzynki i morele
11- Masę przekładamy na ciasto drożdżowe i widelcem robimy esy floresy razem z ciastemWkładamy do pieca na godzinę pieczemy w 160 stopniach
po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem
2-Teraz należy rozkruszyć drożdże na te jajka
3-Teraz posypujemy cukrem 1 szklanką
4-Olejejem polewamy cukier
5- Bierzemy szklankę mleka i polewamy na cukier
6-Na koniec posypujemy mąką 5 szklankami
7- Odstawiamy teraz na 3 godziny i przykrywamy ściereczką
8 - Po 3 godzinach wymieszać ciasto
9- Przekładamy do formy dużej do ciasta
10-Mak należy zmieszać z twarogiem dodajemy rodzynki i morele
11- Masę przekładamy na ciasto drożdżowe i widelcem robimy esy floresy razem z ciastemWkładamy do pieca na godzinę pieczemy w 160 stopniach
po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem