Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z serem
Żółtka ubijam z cukrem,cukrem waniliowym,solą na puszystą masę.Drożdże zalewam ciepłym mlekiem,mieszam by się rozpuściły.Masło roztapiam,studzę. Do utartej masy jajecznej, dodaję mleko z rozpuszczonymi drożdżami,mąkę,masło zimne rozpuszczone.Ciasto wyrabiam do momentu, aż będzie odchodzić od dłoni,wtedy wsypuję rodzynki. Jeśli ciasto jest za gęste,twarde, można dodać jeszcze trochę ciepłego mleka Wyrobione ciasto nakrywam ściereczką i pozostawiam by wyrosło.Całe jajka miksuję z cukrem pudrem,masłem miękkim,serem białym, a na końcu dodaję budyń.Wyrośnięte ciasto dzielę na trzy części.Każdą część ciasta rozklepuję dłońmi, na stolnicy smaruję przyrządzonym serem i zawijam w rulon.Keksówki trzy długie, smaruję masłem i wkładam ciasto.Ciasto smaruję żółtkiem wymieszanym z 1 łyżką mleka. Ciasto drożdżowe posypuję kruszonką zrobiona z 1 łyżki masła,garści mąki pszennej i 2 łyżek cukru kryształu.Ciast piekę około 50 minut w 160 stopniach. Życzę smacznego.