Sposób przygotowania:
Drożdżówki z budyniem
Odlać pół litra mleka(zostawić pół szklanki) i zagotować z cukrem. Proszek budyniowy rozprowadzić w pół szklanki zostawionego mleka i wlać na gotujące się mleko .Stale mieszając gotować budyń na małym ogniu przez ok. 3-4 minuty.Ostudzić.Mleko podgrzać z cukrami i masłem. Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże i 1 łyżkę mąki . Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 10 minut. Do misy wbić jaja, ubić mikserem i dodać rozczyn.Wymieszać i stopniowo dodawać przesianą mąkę. Chwilkę wyrabiać drewnianą łyżką i odstawić ciasto okryte czystą ściereczką na 30 minut do wyrośnięcia.Po tym czasie łyżką wykładać małe porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Porcje ciasta lekko spłaszczyć i na środek każdego placka położyć trochę budyniu. Do miski włożyć margarynę,cukier,mąkę,cukier waniliowy i proszek budyniowy.Palcami wyrobić kruszonkę i posypać placki z budyniem. Po 10 minutach włożyć ciastka do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni i piec przez ok.20 minut.