Sposób przygotowania:
Drożdżówki z truskawkami i migdałową posypką
Mleko lekko podgrzewamy.
Dodajemy do ciepłego mleka cukier i drożdże.mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto aż bedzie gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Z ciasta rwiemy kawałki, formujemy kuleczki i spłaszczamy. Wykładamy jedną lub dwie truskawki i formujemy kuleczki.
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.
Bułeczki posypujemy płatkami migdałów.
Pieczemy 40-45 minut do Zrumienienia.
Smacznego ;)
Dodajemy do ciepłego mleka cukier i drożdże.mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto aż bedzie gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Z ciasta rwiemy kawałki, formujemy kuleczki i spłaszczamy. Wykładamy jedną lub dwie truskawki i formujemy kuleczki.
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.
Bułeczki posypujemy płatkami migdałów.
Pieczemy 40-45 minut do Zrumienienia.
Smacznego ;)