Sposób przygotowania:
Drożdżowo-Maślane zwaijance......))))))
Mąkę wsypać do naczynia,dodać jajka,masło cukier waniliowy...
Drożdże wymieszać ze śmietaną i dodać do reszty......Wyrobić ciasto........
Dorywać małe kulki i rolować wężyki o długości 10-12 i przewinąć jak warkocz.....Obtoczyć w cukrze granulowanym.......Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia......
Nie trzeba czekać aż wyrosną......
Piec 35-40 minut w 220-180 stopni
Pierwsze 10 minut piec w wysokiej temperaturze....
Drożdże wymieszać ze śmietaną i dodać do reszty......Wyrobić ciasto........
Dorywać małe kulki i rolować wężyki o długości 10-12 i przewinąć jak warkocz.....Obtoczyć w cukrze granulowanym.......Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia......
Nie trzeba czekać aż wyrosną......
Piec 35-40 minut w 220-180 stopni
Pierwsze 10 minut piec w wysokiej temperaturze....
wedith1
Sarenka
Jojo
eli_555
marietta