Sposób przygotowania:
Drożdżowy z pełnoziarnistą kruszonką
Rabarbar obrać i pokroić, dodać cukier i odstawić na kilka minut.Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i wymieszać z 1 łyżką cukru i 1 łyżką mąki, odstawić do podrośnięcia. Ser utrzeć z pozostałym cukrem, dodać do niego przesianą mąkę, jajko oraz wyrośnięte drożdże, dokładnie wszystko wymieszać i dodać płynne masło teraz zagnieść gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Kruszonka: Masło posiekać z cukrem, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść sypką kruszonkę.Formę(36 cm na 26 cm) wysmarować tłuszczem i wyłożyć na dnie wyrośnięte ciasto na nim rozłożyć rabarbar z którego wcześniej odlać nadmiar soku i posypać kruszonką i odstawić na 30 minut do podrośnięcia. Piec w temp. 180 st około 35-40 minut.