caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Duszona cykoria z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Z cykorii można zrobic nie tylko sałatki i surówki

Duszona cykoria z parówkami

Składniki:

Duszona cykoria z parówkami

 

 

Sposób przygotowania:

Duszona cykoria z parówkami
Cykorię oczyścić, wyciąć gorzki miąższ, pokroić w półplasterki, sparzyć (najlepiej na sicie). Pieczarki oczyscic, pokroić w plasterki. Z parówek zdjąć osłonki, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia oprószyć maka. Dodać koncentrat pomidorowy oraz wino i szybko wszystko wymieszać żeby nie porobiły się grudki. Dodać cykorie, pieczarki i parówki, dusić jeszcze 10 minut. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Tagi:

mak cykoria