Sposób przygotowania:
Duszona kapusta pekińska
Mięso wieprzowe opłukać ,posolić i podpiec na smalcu, podlać częścią rosołu i dusić,następnie pokroić w kostkę.
Ziemniaki po obraniu opłukać, pokroić w kostkę, posypać kminkiem i papryką, wymieszać i dodać do mięsa.
Kiedy ziemniaki będą na pół miękkie dodać pokrojoną drobno kapustę pekińską.
Całość wymieszać i dusić do miękkości mięsa.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z jogurtem.
Pod koniec gotowania wlać do potrawy ,wymieszać i chwilę jeszcze pogotować.
Przełożyć na talerze i podawać gorące.
Ziemniaki po obraniu opłukać, pokroić w kostkę, posypać kminkiem i papryką, wymieszać i dodać do mięsa.
Kiedy ziemniaki będą na pół miękkie dodać pokrojoną drobno kapustę pekińską.
Całość wymieszać i dusić do miękkości mięsa.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z jogurtem.
Pod koniec gotowania wlać do potrawy ,wymieszać i chwilę jeszcze pogotować.
Przełożyć na talerze i podawać gorące.
gusia1000