dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Duszona karkówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 400
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny i prosty w przygotowaniu obiad dla całej rodziny. Idealne mięso do ziemniaków lub klusek śląskich.

Duszona karkówka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Duszona karkówka

 

Sposób przygotowania:

Duszona karkówka
Mięso płuczemy i kroimy w plasterki. Nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do garnka. Posiekaną cebulę przesmażamy na tym samym tłuszczu co mięso i dodajemy do karkówki. Zalewamy wodą. Dodajemy kostki i przyprawy. Dusimy do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy i do sosu dodajemy mąkę rozmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Chwilę podgrzewamy. Mięso podajemy polanę sosem. Smacznego!
Duszona karkówka
Karkówkę kroimy w plastry i nacieramy solą i pieprzem.
Duszona karkówka
Mięso obsmażamy z obu stron i przekładamy do garnka.
Duszona karkówka
Karkówkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i cebulę i dusimy.