kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Duszona pierś z kurczaka z warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jeśli ktoś woli piersi kurczaka można dusić w całości.

Duszona pierś z kurczaka z warzywami.

Składniki:

Duszona pierś z kurczaka z warzywami.

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 puszka białej konserwowej fasoli
  • 2 stołowe łyżki oliwy z oliwek
  • 1 marchewka
  • ćwierć selera
  • 1 pietruszka
  • ćwierć szklanki oliwek
  • 1 średnia cebula
  • 1szklankęi bulionu warzywnego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • garść natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Duszona pierś z kurczaka z warzywami.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę.Marchewkę,seler, pietruszkę i cebulę obieramy i również kroimy w kostkę.Do garnka wlewamy 2 stołowe łyżki oliwy i wrzucamy pokrojone warzywa,pokrojona pierś z kurczaka.Wlewamy szklankę bulionu warzywnego i dusimy pod przykryciem 25minut.Od czasu do czasu mieszając.Po tym czasie dodajemy fasolkę z puszki doprawiamy sola i pieprzem i dusimy jeszcze pod przykryciem około 15 minut. Gotowe danie wykładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki