ogonek17

ogonek17

Kucharz
[Przepisów: 12]

Duszona wieprzowina w sosie z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

smaczna potrawa , dobra na niedzielny obiad

Duszona wieprzowina w sosie z rosołu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszona wieprzowina w sosie z rosołu

 

  • 1kg schabu wieprzowego
  • pieprz ziołowy
  • papryka słodka
  • sól
  • papryka ostra
  • olej do smażenia
  • Zioła
  • 100ml -kubek śmietany
  • rosół
  • 1żółtko
  • szczypiorek lub ( natka pietruszki, koperek)

 

Sposób przygotowania:

Duszona wieprzowina w sosie z rosołu
Mięso myjemy kroimy na porcje , kładziemy na rozgrzany olej i smażymy , następnie przyprawiamy i podlewamy rosołem dusimy do czasy aż mięso będzie miękkie, Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy np, na talerz. Z rosołu w którym dusiło się mięso robimy sos , dodajemy do rosołu żółtko , śmietanę i mąkęokoło 1 łyżki trzeba uważać żeby nie dodać za dużo żęby nie było za gestę , dodajemy rozdrobniony szczypiorek i mieszamy . Możemy podawać na ciepło z ziemniakami z wody i np ogórkami konserwowymi 
Duszona wieprzowina w sosie z rosołu
mięso myje , następnie dziele na porcje.
Duszona wieprzowina w sosie z rosołu
Smarze na rozgrzanym oleju , każda porcje
Duszona wieprzowina w sosie z rosołu
przyprawiam, podlewam rosołem i dusze dp czasu az mięso będzie miękkie
Duszona wieprzowina w sosie z rosołu
Po wyjęciu mięsa do rosolu dodaje mąke żółtko smietane i szczypiorek