Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Duszona wieprzowinka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wieprzowinka w marynacie z dodatkiem czosnku, miodu i sosu teriyaki, długo duszona na wolnym ogniu.

Duszona wieprzowinka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszona wieprzowinka

 

Sposób przygotowania:

Duszona wieprzowinka
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego wszystkie przyprawy, zioła, miód, sos teriyaki i olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i mocno zrumienić na rozgrzanym w brytfannie oleju. Do zrumienionego mięsa wlać marynatę, w której mięso się marynowało wymieszaną z 2 szklankami wody. Mięso dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 2 godziny. W razie potrzeby dolać więcej wody. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Duszona wieprzowinka
Wszystkie składniki marynaty przełożone do miseczki.
Duszona wieprzowinka
Mięso wieprzowe dokładnie pokryte marynatą.
Duszona wieprzowinka
Zamarynowane mięso rumienione na rozgrzanym oleju.
Duszona wieprzowinka
Zrumienione mięso zalane marynatą wymieszaną z wodą.