gmackos

gmackos

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Duszone kolorowe papryki a la leczo.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polska wersja peperonaty z kolorowymi paprykami.

Duszone kolorowe papryki a la leczo.

Składniki:

Duszone kolorowe papryki a la leczo.

 

Sposób przygotowania:

Duszone kolorowe papryki a la leczo.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki, pomidory sparzyć, obrać ze skóry i drobno pokroić. Cebulę i czosnek drobno posiekać i udusić na oleju, dodać pomidory, a po około 10minutach paprykę i pokrojony w kostkę bakłażan. Po 30minutach dodać umyte obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dusić na niewielkim ogniu aż ziemniaki będą miękkie. Do smaku doprawić solą i pieprzem, dodać natki pietruszki i dokładnie wymieszać. Podajemy na ciepło. jeśli do tej potrawy dodamy obsmażone mielone mięso uzyskamy w ten sposób danie na wzór arabskiej moussaki, a wbijając na koniec surowe jajko i dokładnie mieszając otrzymamy tunezyjskie danie choukchoukas. SMACZNEGO